Lesaanbod

Turnen

Turnen voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar:

Recreanten turngroepen 
Hierbij zijn we bezig met het aanleren en beoefenen van de grondvormen van het bewegen met behulp van de turntoestellen. De oefeningen in de verschillende groepen worden verder uitgebouwd, rekening houdend met leeftijd, mogelijkheden en vaardigheden. De leiding wordt zonodig bijgestaan door één of twee assistentes of stagiaires van CIOS of ROC.

Jongensturnen
Sinds augustus 2008 zijn we gestart met een groepje jongens vanaf 6 jaar met het doel om op een recreatieve manier bezig te zijn met de gymnastieksport, waarbij het plezier in bewegen steeds voorop staat. Tevens willen wij deze jongens kennis laten maken met turnonderdelen aan verschillende toestellen, specifiek gericht op het jongensturnen. 

Selectiegroep
Deze groep bestaat uit jonge turnsters, in de leeftijd vanaf 6 jaar, die geselecteerd worden door de leiding van TIOS Het doel van deze groep is om de wat meer getalenteerde turnleden extra aandacht te geven en hun turnniveau te verhogen. De selectiegroepen turnen met elkaar 3,5 uur in de week. De bedoeling is dat deze groepen mee doen aan vriendschappelijke competities.

Streetdance

Binnen onze vereniging kennen we een afdeling Streetdance. Leeftijd is vanaf 3 jaar. Ook hebben we een groep voor volwassenen. Iedere groep heeft één uur les per week.  Streetdance is een spontane, eigentijdse dansvorm.  Een combinatie van jazzballet en streetdance. Daarom is deze vorm van dansen ook iets voor jongens. De lessen worden verzorgd door een team van enthousiaste leidsters en assistentes.

Demo-groep

Deze groep bestaat uit jonge dansers, in de leeftijd 9 jaar tot 13 jaar, die geselecteerd worden door de leiding van TIOS.  De demo-groep danst  1,5 uur in de week. Deze groep zal mee doen aan wedstrijden en extra optredens verzorgen.

Moderne dans

Dit is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar. Deze lessen worden gegeven door Lotte Giezen. Lotte is afgestudeerd aan de HBO Docent Dans academie ArtEZ.

Freerunnen

Er zijn op dit moment 2 groepen: basisschooljeugd en 12+. De lessen worden verzorgd door Thymen. Bij deze sport gebruik je verschillende gymnastische sprongen om obstakels te overwinnen.