Lesaanbod

Turnen

Turnen voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar.
Hierbij zijn we bezig met het aanleren en beoefenen van de grondvormen van het bewegen met behulp van de turntoestellen. De oefeningen in de verschillende groepen worden verder uitgebouwd, rekening houdend met leeftijd, mogelijkheden en vaardigheden. De leiding wordt zonodig bijgestaan door één of twee assistentes of stagiaires van CIOS of ROC.

Dansconditie

Tijdens de dansconditie worden de spiergroepen stuk voor stuk aangesproken, dit gebeurt op een swingende dansante manier. Centraal staat het opbouwen van de conditie, het sterker worden en het lekker dansen op leuke muziek.

Onze docent Amanda Brouwer is afgestudeerd aan de Bachelor Docent Dansopleiding aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten. Tijdens de lessen dansconditie vindt Amanda het belangrijk dat iedereen op zijn eigen tempo het maximale uit zichzelf kan halen, er lekker wordt gezweet en er wordt genoten van dans.

Streetdance

Binnen onze vereniging kennen we een afdeling Streetdance. Leeftijd is vanaf 3 jaar. Ook hebben we een groep voor volwassenen. Iedere groep heeft één uur les per week. Streetdance is een spontane, eigentijdse dansvorm. Een combinatie van jazzballet en streetdance. Daarom is deze vorm van dansen ook iets voor jongens. De lessen worden verzorgd door een team van enthousiaste leidsters en assistentes.

 

Moderne dans

De moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw. Met het begrip modern werd vooral het onderscheid met de klassieke dans, het ballet, aangegeven dat als te formeel en verouderd werd gezien. Binnen de moderne dans staat de danservaring zelf en de innerlijke oorsprong van beweging centraal. Dit is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar. Deze lessen worden gegeven door Amanda Brouwer. Amanda is afgestudeerd aan de Bachelor Docent Dansopleiding aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten.